Effileren en modeleren

Het effileren geschiedt met een uitdun schaar. Ook wel coupschaar genoemd bij de kappers. Ik zelf gebruik de enkele schaar om het model daar in te korten of uit te dunnen waar nodig. Uiteraard is er voor elk ras een eigen trimschema. Sommige klanten hebben daarbij hun eigen wensen.

Goldens horen niet alleen bij deze groep, maar ook wel bij de ontwol honden. Cockers kunnen ook uitgeplukt worden als zij geen over beharing hebben, helaas zien we dat vaak bij “geholpen” honden. Rassen die geëffileerd worden kunnen zijn: langharige Teckels, Kooiker hondje, Pekinees. Effileren vind ik mooi, omdat het natuurlijk over komt en het model benadrukt.

Knippen en scheren

Knippen en scheren is het inkorten van de vacht en dit kan op verschillende lengtes. Onze scheerkoppen zijn losse opzetkoppen in de 3, 5, 7, 9, 12 en de 16 mm. Als de hond langer gehouden kan en mag worden dan gebruiken wij de rechte schaar.

Typische knip rassen zijn: Poedel, Kerry Bleu terriër en Soft-coated Wheaten Terrier, Maltezer, Yorkshire en de Shih-Tzu behoren tot de langharige en worden om praktische redenen ingekort. Bij ons is toch wel de 9mm favoriet en de zogeheten pup of berenmodel.

Ontwollen

Ontwollen is het verwijderen van de ondervacht tijdens de rui. Meerdere rassen kunnen zijn: Golden Retriever, Keesachtigen, Herders en Berner Sennenhond.

Het wassen bevorderd het loslaten van het (dode) onderwol die men als vlokken in de vacht ziet zitten. Door te blowen en föhnen met tegelijkertijd te borstelen helpen wij uw hond sneller door de rui heen!

Een rui periode kan wel 3 weken duren of langer. Een tip van ons, Laat uw hond eens zwemmen dan komt het los.

Plukken

De Jack Russell behoord tot de terrier groep en zijn er in drie types: Kortharige, Broken Coated en de Ruwhaar. De laatste is de bekendste voor in de salon, toch kan de Broken Coated behandeld worden als een Ruwharige terrier. Deze laat zich meestal twee keer per jaar plukken als de vacht rijp is. Men merkt dit door meer verharen en een warrige uitstraling van de vacht, het haar gaat in bosjes bij elkaar staan.

Wij trimmen de honden met trimvingers voor een betere grip op de haren. De Jack Russell word geheel geplukt. Zijn vacht bestaat uit een stevige ruwe bovenvacht en een zachtere korte onderwol.

Andere plukhonden kunnen zijn; Border Terrier, Fauve de Bretange, Teckel, Cairn en de Westie. Bastaards en gecastreerde /gesteriliseerde honden kunnen een afwijkende vacht hebben, er kan dan een andere behandel wijze geadviseerd worden.

Wassen en drogen

Klein of groot alles past in ons bad!

Al ruim 25 jaar professioneel trimsalon